Bárcsak tudtam volna – többet arról, mit tegyek, ha megcsaltak és folytatnám a kapcsolatot

A hűtlenség témáját attól a ponttól kezdve boncolgatjuk, hogy már kiderült, hogy megtörtént, és valamerre jó lenne tovább indulni. A Bárcsak tudtam volna hetedik adásában Sereg Tímea beszélget a megcsalás feldolgozásáról Mezei Bea mentális trénerrel, párkapcsolati tanácsadóval. Hiszen a megcsalást akkor is fel kell valahogy dolgoznunk, ha mégsem folytatjuk a kapcsolatot.

Akit valaha megcsaltak, az tudja, hogy amint ez kiderül, megfordul vele a világ. Tele lesz kérdésekkel, érzelmi hullámvölgyekkel, a gondolatai a miértek körül forognak. Nem tudja, folytassa-e a kapcsolatot, akár 2-3 éve tart, akár régebb óta. Egyedül érzi magát, elvesztette a bizalmát, és nemcsak a közös múltat és a hazugságot kellene feldolgoznia, hanem a közösen elképzelt jövőt is elgyászolja. Ez a lelkiállapot alkalmas arra is, hogy fejlődjünk, bármennyire is fáj az egész helyzet. Erről a fejlődésről, a nehéz beszélgetésekről és a még nehezebb mindennapokról lesz szó a podcastben.

A podcast kulcsmozzanatai:

1:45 – Mennyire jó, ha a hűtlen fél teljesen őszintén beszél a külső kapcsolatáról?

4:00 – Nehézséget jelenthet az is, hogy ilyenkor képesek vagyunk fekete-fehéren nézni a hűtlenséget, és bűnösöket keresni.

08:04 – Lehet-e időhöz kötni a megbocsátás folyamatát?

10:55 – Az őszinte közös beszélgetést, az érdemi párbeszédet segítő kérdések fontossága, példák a kérdésekre

14:58 – Az elvesztett önbizalom felépítése a legjobb cél, ami ilyenkor szóba jöhet

20:01 – Mit lehet tenni, ha a megcsalás utáni folytatásban újra történik egy félrelépés?

24:00 – Amikor a szakítás a legjobb döntés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top