Bárcsak tudtam volna podcast – többet arról, működhet-e a párkapcsolat szex nélkül

Milyen az a párkapcsolat, amiben elvileg minden passzol, minden más jó, csak éppen a szex ritka? Erről beszélget Sereg Tímea szexológus tanácsadó és pártanácsadó dr. Valló Ágnes pszichoterapeuta, pártanácsadóval a Bárcsak tudtam volna podcast új adásában.

Olvasói levélre válaszolunk a Bárcsak tudtam volna podcast új adásában, és van kérdésed van, várjuk a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu email címre. Sokféleképpen osztályozzák a világon a párkapcsolatok fajtáit, a legtöbb mégis ugyanazokat a tipikusnak mondható kapcsolatokat mutatják be: a gondoskodót, a domináns-alárendeltet, a bántalmazót, a szexmentes barátságra épülő szerelmi kapcsolatot, a szenvedélyes-viharos kapcsolatot és a beteljesült szerelmi kapcsolatot. Mindannyian ez utóbbira vágyunk, mégis, a személyiségünk befolyásolhatja azt is, milyen típusú kapcsolatban érezzük magunkat jól. dr. Valló Ágnessel arról beszélget Sereg Tímea pártanácsadó és szexológus tanácsadó, mi minden kell a jól működő párkapcsolatokhoz, mik azok a párkapcsolati dimenziók, mit is jelent az, ha azt mondjuk, jó, ha a két ember közös hullámhosszon van.

A podcast kulcsmozzanatai:

01:49 – A szerelem háromszög elmélet szerint a szenvedély,  az intimitás és az elköteleződés a párkapcsolatok alapjai

04:40 – Az a nő, aki gondoskodó, mindent ő csinál, minden rajta múlik könnyen kifáradhat. Ilyenkor a nő a domináns.

09:30 – A szenvedélyes szerelemben a lényegi részek passzolnak, de imádnak veszekedni és kibékülni

14:04 – A párkapcsolatban fontos a kreativitás, a türelem és annak az elfogadása, hogy a másik érdekei azok egyenrangúak az enyémmel

20:00 – A szex helye a párkapcsolatban: Káma szútrában a verébhajsza a dugást jelenti

25:00 – Ha nincs szex, vagy igen nagy a libidó eltérősége, akkor vannak megoldások a szakításon túl is

29:40 – Jókedélyű, hebrencs, vidám, rendetlen, szervezetlen temperamentumú emberhez nyugodt, rendes, szervezett partner passzolhat.

34:40 – A férfi olyan is lehet, hogy magától nem veszi észre, hogy le kellene vinni a szemetet. Ezt is el kellene fogadni.

39:03 – Az is kiléphet a kapcsolatból, aki többet kapott.

41:50 – A szeretetnyelveket érdemes használni a kapcsolatban, a közös hobbi mindenképpen erősíti a kapcsolatot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top