Bárcsak tudtam volna – arról, hogy ér-e önkielégíteni a párkapcsolatban

Mi van akkor, ha kiderül, hogy a partner rendszeresen önkielégít? Van, hogy az egyik fél több szexet kíván, mint a partnere, és az elutasítások után inkább az önkielégítést választja. Az nlc legújabb podcastjában Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó beszélget Salamon Krisztina szexuálterapeutával a párkapcsolaton belüli önkielégítésről.

A maszturbálás a párkapcsolaton belül tabutéma, nem beszélünk egymással erről partnerekként, de idővel lebukhatunk. Vannak életszakaszok, amik inkább az önkielégítéssel telnek, mintsem a szexszel, viszont az orgazmus, ami elérhető a saját kezünkkel, nagyon jó hatással lehet a testi-lelki egészségre. Sőt, olyannyira nem ördögtől való az önkielégítés, hogy szexuálterápián bevett módszer ezen keresztül megoldani egy-egy szexuális gondot.  Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó beszélget Salamon Krisztina szexuálterapeutával a párkapcsolaton belüli önkielégítésről.

 

 

A podcast kulcsmozzanatai:

 

01:02 – Az autoszex, azaz az önkielégítés mint feszültségoldó cselekvés

05:57 – A libidók fajtái és ezek hatása a párkapcsolatra

09:34 – A kommunikáció fontossága a szexuális életben

13:54 – Szülés után a szexuális élet megváltozik, vissza kell építeni, ha eltűnik

19:00 – Szexuálterápián a maszturbálás fontos szerepet kap

22:01 – Ha lebukott a partner, akkor a szégyenérzet és a bűntudat is keveredhet a szexszel

25:00 – Mit tegyünk, ha nem vágyunk a szexre, hogyan ne utasítsunk el?

27:00 – Az érzékek és érzelmek fontossága a párkapcsolaton belüli maszturbálásnál

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top