Bárcsak tudtam volna – többet a párkapcsolati elhidegülésről

A jó és tartósabb párkapcsolatok alapja a kölcsönös szerelem, azonban ez az érzés fél év után akár le is csillapodhat. Hogyan lehet megelőzni a társas magányt, milyen előjelei vannak ennek a kapcsolatban? A Bárcsak tudtam volna legújabb epizódjában Sereg Tímea beszélget dr. Valló Ágnes párkapcsolati tanácsadóval, pszichoterapeutával.

Megismerkedünk, szerelmesek leszünk, folyton együtt vagyunk, aztán összeköltözünk, összeházasodunk, gyerekek születnek, és az évek alatt azt vesszük észre, hogy úgy fekszünk egymás mellett az ágyban, hogy magányosnak érezzük magunkat. A hiány az, amit észreveszünk, nem is tudatosul bennünk, hogy már akár évekkel korábban megvoltak az erre utaló jelek. Tudatossággal, egymásra figyeléssel, összhanggal, a szeretetnyelv rendszeres használatával akár meg is előzhető, hogy elhidegüljünk egymástól a párkapcsolatban. De van olyan kapcsolat is, amit nem biztos, hogy érdemes folytatni. Ezekről beszélget Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó dr. Valló Ágnes párkapcsolati tanácsadóval, pszichoterapeutával. 

Bárcsak tudtam volna - többet a párkapcsolati elhidegülésről

A podcast kulcsmozzanatai:

02:11 – A szerelem egy drog, ami csökken és csökken, majd a megszokás következik

08:38 – Ha több a közös bennünk, ha a szeretetnyelvünk passzol, ha van még parázs, akkor kevés az esélye annak, hogy a megszokásból elhidegülés legyen

15:40 – Érzelmi hiány, amivel kezdődik a gond

19:34 – A lábam a másik ölében, fogjuk egymás kezét – ha ez megvan, akkor ez lehet tartós

23:53 – Ki lehet találni, hogy mitől lehet jobb, ha unalmas a kapcsolat és nincsenek sérelmek, vagy nem olyan mértékűek

27:01 – Az eredeti családból hozott minta befolyásolhat

30:00 – A párkapcsolat megromlásában mindkét fél benne van

32:00 – A megoldás: az érzelmek, igények és vágyak kifejezésének fontossága

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top