Bárcsak tudtam volna – többet az önismeretről, a fájdalmas menstruáció lelki okairól

Van, hogy nem is vesszük észre, hogy mennyire másokra fókuszálva éljük az életünket, pláne egy párkapcsolatban. Lehetséges, hogy ez a fajta figyelem, ami nem saját magunkra összpontosul idővel fájdalmat okozzon a testünkben? Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó Soós Alíz szomatodráma-játékvezetővel beszélget a Bárcsak tudtam volna eheti podcast epizódjában.

Minden nő találkozik az életében azokkal a fájdalmakkal, amik valamilyen női szervéhez kapcsolódnak. Általában a menstruáció fájdalmassága a jellemző, de előfordulhatnak hormonális zavarok és azokhoz kapcsolódó bajok a testben. Sok esetben nemcsak testi betegség okozhatja ezeket, hanem utalhatnak arra is, hogy van lelki munkánk saját magunkkal: túlságosan elterelődhetett a figyelmünk másokra, és önmagunkra egyáltalán nem figyelünk. Erről beszélget Sereg Tímea Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó Soós Alíz szomatodráma-játékvezetővel.

 

A podcast kulcsmozzanatai:

01:15 – A női szerveink visszatükrözik, ha valami nincs rendben az életünkben

04:38 – Magunkra figyeljünk vagy másokra figyeljünk inkább? Lehet, hogy gyerekkorból is hoztuk azt a viselkedést, ami felnőttként zavarhatja az önmagunkkal való harmonikus egyensúlyt.

09:00 – Fájdalmas menstruáció – egyedül szenvedek, egyedül vagyok a problémáimmal hiedelem

14:39 – A női felmenőink sorsa is befolyásolja az életünket

21:41 – A tükörben sokszor mások szemében látjuk saját magunkat, de ezen lehet változtatni

26:20 – A harmónia kulcsa, hogy nem hagyjuk magunkat cserben akkor sem, ha valami nagyon fáj

30:00 – Robotpilóta üzemmód vs. saját magunkra figyelés

36:22 – A párkapcsolati elakadásokban megjelenhetnek a családi üzenetek, amiket kaptunk, az önismerettel ezeket fel lehet térképzeni

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top