Sárgabarackos falatok marcipánnal

nlc | 2004. December 02.
Kicsit talán túlzás is a sárgabarack meg a marcipán együttese. Persze mindig lehet a barackban rejtõzõ értékes vitaminokra gondolni, és különben is, karácsony csak egyszer van egy évben!

Hozzávalók (20 darabhoz):





• 20 szárított sárgabarack (kb. 200 g)
• 2 evőkanál sárgabarackos likőr vagy barackpálinka
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Töltelék:
• 100 g marcipánmassza
• 20 darab hámozott mandula

Ezenkívül:
• 50 g étcsokoládé
• kb. 2 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítés:

A szárított sárgabarackokat egy tálba tesszük, leöntjük az alkohollal, megszórjuk a vanillincukorral, és lefedve néhány órára állni hagyjuk. Ezután a sárgabarackokat egy papírtörlővel megtörölgetjük.

A marcipánt 20 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik darab közepébe egy mandulát nyomunk. Mindegyik barackba egy kis zsebet vágunk, ahova belehelyezzük a marcipánt úgy, hogy még kicsit látható maradjon. A barackokat egy sütőpapírra helyezzük.

A csokoládét feldaraboljuk, és vízfürdőben, alacsony lángon megolvasztjuk. A töltött barackokat egy fogpiszkálóra szúrjuk, félig a csokoládéba mártjuk, és a kókuszreszelékben megforgatjuk. Egy sütőpapíron hagyjuk a csokoládét megszilárdulni.
Exit mobile version