Hozzávalók (20 darabhoz):
2 evőkanál sárgabarackos likőr vagy barackpálinka
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelék:
100 g marcipánmassza
20 darab hámozott mandula
Ezenkívül:
50 g étcsokoládé
kb. 2 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A szárított sárgabarackokat egy tálba tesszük, leöntjük az alkohollal, megszórjuk a vanillincukorral, és lefedve néhány órára állni hagyjuk. Ezután a sárgabarackokat egy papírtörlővel megtörölgetjük.
A marcipánt 20 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik darab közepébe egy mandulát nyomunk. Mindegyik barackba egy kis zsebet vágunk, ahova belehelyezzük a marcipánt úgy, hogy még kicsit látható maradjon. A barackokat egy sütőpapírra helyezzük.
A csokoládét feldaraboljuk, és vízfürdőben, alacsony lángon megolvasztjuk. A töltött barackokat egy fogpiszkálóra szúrjuk, félig a csokoládéba mártjuk, és a kókuszreszelékben megforgatjuk. Egy sütőpapíron hagyjuk a csokoládét megszilárdulni.