Borleves

Mirelle | 2008. November 24.
Igazi téli ínyencség. Benne van minden, ami magában hordozza az ünnep hangulatát. Tökéletes első fogás szentestére, de akár egy ajándékvásárlással töltött délután zárásaként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

2,5 dl víz
7,5 dl tokaji furmint
½ rúd vanília
1 kk. szegfűszeg
2-3 darab fahéj
10 dkg porcukor
6 tojássárgája

Elkészítés:

A bort a vízzel felteszem főni a fűszerlabdába rejtett fűszerekkel. Tíz percig főzöm, hagyom, hogy a bor átvegye az ízeket. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral. A fűszerlabdát kipecázom az illatozó borból, takarékra veszem a lángot a fazék alatt, majd elkezdem a cukros tojássárgáját hozzáadni a leveshez. Lassan csurgatom bele, miközben egy habverővel folyamatosan keverem a levest. Közepes lángon tíz percig főzöm, állandóan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik.

Exit mobile version