Narancskrémes piskótatekercs

nlc | 2009. November 23.

Hozzávalók:

A narancskrémhez:

Elkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd forgassuk a tojásos keverékbe.

A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.

Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Áztassuk a zselatint hideg vízbe legalább 5 percre, míg megpuhul.
Keverjük össze a tojást, a cukrot és a tejszínt egy lábosban, és kevergetve addig melegítsük, hogy besűrűsödjön.
Nyomjuk ki a felesleges vizet a zselatinból, és adjuk a forró krémhez, addig kevergetve, míg fel nem olvad. Amikor teljesen felolvadt, adjuk hozzá a narancshéjat és a narancslevet.
Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

 

Exit mobile version