Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze) cukor
- ¾ dl (¹/³ csésze) burgonya- vagy kukoricakeményítő
- ¼ dl (2 ½ evőkanál) finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
A narancskrémhez:
- 2 zselatinlap
- 1 tojás
- ½ dl (3 evőkanál) cukor
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze) habtejszín
- ½ narancs reszelt héja
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze) narancslé
Elkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd forgassuk a tojásos keverékbe.
A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.
Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Áztassuk a zselatint hideg vízbe legalább 5 percre, míg megpuhul.
Keverjük össze a tojást, a cukrot és a tejszínt egy lábosban, és kevergetve addig melegítsük, hogy besűrűsödjön.
Nyomjuk ki a felesleges vizet a zselatinból, és adjuk a forró krémhez, addig kevergetve, míg fel nem olvad. Amikor teljesen felolvadt, adjuk hozzá a narancshéjat és a narancslevet.
Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.
A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.