Puncsos piskótatekercs

nlc | 2009. November 23.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Elkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet és a puncslikőrt. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig. Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

Ellenállhatatlan édességek

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti.

1999 Ft, Alexandra Kiadó
Idézett oldalak: 76–78.

Rendeld meg a könyvet most a Polc.hu-n! »

 

Exit mobile version