Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze) cukor
- 2 dl (¾ csésze) finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 ½ evőkanál tej
- 2 evőkanál puncs- vagy ánizslikőr
A töltelékhez:
- 100 g (7 evőkanál) margarin vagy vaj
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor)
- 1 ½ evőkanál kakaópor
- ½ teáskanál vanília
- 1 tojássárgája
- ½ dl (3 evőkanál) puncs- vagy ánizslikőr
Elkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet és a puncslikőrt. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig. Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.
A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.
Ellenállhatatlan édességek Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. 1999 Ft, Alexandra Kiadó |