Forralt boros muffin

nlc | 2009. November 24.
Az ünnepek sietségében a hagyományos sütemények mellett jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, különlegesebb csemege is. Íme pár illatos adventi muffinrecept, és néhány jó tanács a sütéshez!

Hozzávalók:

140 g vaj
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
3 tojás szétválasztva
140 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
60 g étcsokoládé
75 ml forralt bor

Elkészítés:

A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük, a tojások sárgáját egymás után tegyük hozzá. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és az apróra tört csokit összekeverjük, majd szépen lassan hozzáadjuk a forralt bort, végül a vajas masszát is. A tojásfehérjéket habosra verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

Exit mobile version