Ünnepi különlegesség: Almás-gyömbéres muffin narancsos vajkrémmel

nlc | 2009. December 06.

Hozzávalók a gyömbéres muffinhoz:

Tipp:
Így lesz tökéletes a mézes béles »
3 variáció flódnira »

25 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
egy csipetnyi só
2 kiskanál gyömbérpor
egy nagyobb darab édesebb alma (pl. jonagold)
12 dkg barna cukor
2 tojás
1 dl napraforgóolaj
125 ml natúr joghurt
125 ml tej

Hozzávalók a narancsos vajkrémhez:
20 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
egy vaníliarúd kikapart belseje
fél narancs reszelt héja
65 ml narancslé

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt, és béleld ki a papírkosarakkal a muffinformát.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a gyömbérport és a sót. Reszeld bele a megtisztított almát. Egy másik tálban dolgozd össze a tojásokat a cukorral, add hozzá a joghurtot, az olajat és a tejet. Majd több részletben elegyítsd össze a száraz hozzávalókkal, vagyis a fűszeres liszttel.
Kanalazd a masszát a muffinformák 2/3 részéig, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig, kb. 25 percig. Hagyd kihűlni, majd a muffinok tetejét kend meg a narancsos vajkrémmel.
A vajkrémhez egy robotgéppel keverd habosra a vajat és a porcukrot, add hozzá a narancs reszelt héját, a vaníliarúd kikapart belsejét és a narancs kifacsart levét. Tedd a krémet egy nyomózsákba, és formázd a muffin tetejére. Fogyasztásig tárold hűtőszekrényben.

Exit mobile version