Last minute desszert: muffinok ünnepi díszben

nlc | 2011. December 20.
Két karácsonyi muffinrecept és jó néhány díszítési tipp azoknak, akiknek nincs idejük bonyolult receptekre.

Karácsonyi muffin

Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
1 dl tej
1 evőkanál méz
fél kiskanál fahéj
fél kiskanál mézeskalácsfűszer
kevés rum

A száraz és folyós alapanyagokat két külön tálban kikeverjük, majd egybedolgozzuk. A masszát muffinformákba töltjük. 200 fokon előmelegített sütőben 20 percig süssük!

Kattints a többi díszítési tippért!

Almáspitemuffin

Hozzávalók:

15 dkg liszt,
15 dkg barna cukor,
fél kiskanál sütőpor,
fél kiskanál szódabikarbóna,
2 tojás,
2-3 evőkanál tej,
125 g megolvasztott vaj,
2 darab édes alma,
10 dkg dió apró darabokra zúzva,
1 kiskanál fahéj.

A mascarponekrémhez:
250 g mascarpone,
80 g puha vaj,
3-4 evőkanál porcukor.

A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel, vagy béleld ki a formát papírkapszulával!
Hámozd meg az alma héját, a húsát vágd fel apró kockákra! A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval, fahéjjal! Add hozzá a durvára darabolt diót és a kockára vágott almát! A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolvasztott, puha vajat és 2-3 evőkanál tejet. Ezt fakanállal keverd össze a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. A formát csak a 2/3 részéig töltsd meg, különben a tészta túlságosan kidagad a formából! 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát! Amikor kihűlt, kend meg vajas mascarponekrémmel. Ehhez a puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral. A tetejét szórd meg porcukorral elkevert darált dióval! Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Exit mobile version