Levendulás-fehércsokoládés fagyi
Hozzávalók:
- 3 db tojássárgája
- 5 dl tejszín
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál (levendulaméz, de ki is maradhat) méz
- 2 dl sűrített tej
- 2 teáskanál (szárított) levendula
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintközepes
Elkészítés
A tejszínt a tejjel együtt felmelegítjük, majd hozzátesszük a mézet és a levendulát. Fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tojássárgákat habosra verjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Később beleöntjük a fehér csokit, és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. A kész fagyialapot lehűtjük, majd mélyhűtőbe tesszük és óránként (ötször) átkeverjük, hogy kellően krémes fagyi legyen belőle.
Tojáslikőrfagyi aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 5 db tojássárgája
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl vodka
- 10 szem aszalt szilva
- 1 evőkanál rum
- 1 dl sűrített tej
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes
Elkészítés
A tejszínt és a sűrített tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáöntjük a habosra vert tojássárgáját, és azzal együtt főzzük 5 percig lassú tűzön. Majd hozzáöntjük a vodkát és a rumot, és belekeverjük az apróra vágott asztalt szilvát. Kihűtjük, majd mélyhűtőbe téve óránként megkeverjük. Ha gyerek is eszik belőle, akkor a vodkával és a rummal még főzzük a krémet, hogy ne maradjon benne alkohol.