Hűtsd le magad – karácsonyi fagyik

nlc | 2012. November 26.
Fagyit karácsonyra? Miért ne? Hidd el, a nehéz fogások után jól fog esni.

Levendulás-fehércsokoládés fagyi

Hozzávalók:

  • 3 db tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál (levendulaméz, de ki is maradhat) méz
  • 2 dl sűrített tej
  • 2 teáskanál (szárított) levendula
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tejszínt a tejjel együtt felmelegítjük, majd hozzátesszük a mézet és a levendulát. Fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tojássárgákat habosra verjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Később beleöntjük a fehér csokit, és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. A kész fagyialapot lehűtjük, majd mélyhűtőbe tesszük és óránként (ötször) átkeverjük, hogy kellően krémes fagyi legyen belőle. 

Tojáslikőrfagyi aszalt szilvával

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 dl vodka
  • 10 szem aszalt szilva
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl sűrített tej
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 

A tejszínt és a sűrített tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáöntjük a habosra vert tojássárgáját, és azzal együtt főzzük 5 percig lassú tűzön. Majd hozzáöntjük a vodkát és a rumot, és belekeverjük az apróra vágott asztalt szilvát. Kihűtjük, majd mélyhűtőbe téve óránként megkeverjük. Ha gyerek is eszik belőle, akkor a vodkával és a rummal még főzzük a krémet, hogy ne maradjon benne alkohol.
Exit mobile version