Fügés fasírt
Hozzávalók:
- pár csipet só
- fél teáskanál chilipor
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 csokor újhagyma
- 40 dkg darált marhahús
- 5 evőkanál zabpehely
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 db tojás
- 10 dkg aszalt füge
Elkészítés
A darált húshoz keverjük a felkarikázott újhagymát, az apróra vágott aszalt fügét, a zabpelyhet, a tojást, és ízesítjük sóval, borssal, őrölt chilivel, római köménnyel, korianderrel. Szilikonos minimuffinformákban, hozzáadott zsiradék nélkül 180 fokon 40 perc alatt kisütjük. Mártogatóssal kínálhatjuk.
Csirkefalat szalonnában salsával
Hozzávalók:
- 15 dkg bacon
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- pár csipet őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg csirkemell
- 1 teáskanál citrom leve
- zöld, 1 sárga, 1 piros kaliforniai paprika
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk, borsozzuk és baconbe csomagoljuk. Egy-egy kanál vaj és olaj keverékén pirosra sütjük a szalonnába csomagolt csirkekockákat. A paprikákat apró kockákra vágjuk, az olajat a citromlével összeturmixoljuk és a paprikákat ezzel keverjük össze.
Uborka paradicsompesztós sajtkrémmel töltve
Hozzávalók:
- pár csipet őrölt bors
- 2 db kígyóuborka
- 20 dkg krémsajt
- 1 evőkanál olívabogyó
- 2 evőkanál paradicsompesztó
Elkészítés
Az uborkákat megmossuk, majd 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A közepüket kivájjuk. A sajtkrémet a paradicsompesztóval, az apróra vágott olívabogyóval és a borssal elkeverjük, és az uborkákba töltjük.