Mákkal tuningolt túrógombóc

nlc | 2014. December 08.
Aki szereti a túrógombócot, de unja a nagyi alapreceptjét, annak most itt jön a mákkal és erdei gyümölcsökkel ízesített változat.

Hozzávalók 4-6 személy részére

•  100 g vaj + 2 evőkanálnyi
•  100 g túró
•  5 evőkanál cukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  só
•  100 g finomliszt
•  200 ml cseresznyelé
•  1 teáskanál étkezési keményítő
•  150 g mélyhűtött erdei gyümölcs
•  4 evőkanál mák
•  porcukor a díszítéshez

Elkészítés

1. lépés: 100 g vajat megolvasztunk, majd 1 kanál cukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval összedolgozzuk. A 100 g lisztet hozzákeverjük, a masszát 20 percig állni hagyjuk.

2. lépés: A gyümölcslevet 4 evőkanál cukorral felforraljuk. A keményítőt 3 evőkanál lével csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cseresznyeléhez. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mélyhűtött gyümölcsöket.

3. lépés: Egy lábasban sós vizet forralunk, a túrós masszából kis golyókat formálunk, lisztben megforgatjuk, majd 5 percig főzzük.

4. lépés: A mákot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál vajat, tovább pirítjuk. A golyócskákat a mákos vajban megforgatjuk, porcukorral megszórjuk, és az erdei gyümölcsös szósszal tálaljuk.

Exit mobile version