Karácsonyi palacsinta: az igazi villantós desszert

cafeblog/csakapuffin | 2014. December 09.
Csokikrémes, narancsos és mézeskalácsos – karácsonyos minden ízében! Tökéletes lesz az ünnepek környékén, akár előtte, felvezetésként, közben a csodás ízélményért, vagy utána levezetésként.

Hozzávalók:

A palacsintához: kb. 10-12 darabhoz

• 2 db tojás
• 1 csipet só
• 1,5 kiskanál cukor
• 1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
• 30 dkg liszt
• 3 dl víz
• 3 dl tej

A sütéshez:

• étolaj

A töltelékhez:

• 100 g vaj
• 80-90 g porcukor
• 40 g kakaópor
• 1 mokkáskanál mézeskalácsfűszer
• narancslekvár
• kandírozott narancshéj
• szeletelt mandula

Az elkészítésről a Csak a Puffin blogon olvashatsz!

Exit mobile version