A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
A konyhában született ajándékokkal mellé lőni nem nagyon lehet. Hát még a mézes, magos roppanós összeállítással.
Hozzávalók kb. 750 g-hoz
200 g aszalt sárgabarack
100 g (hántolatlan) egész mandula
50 g pekándió
25 g hántolt szezámmag
50 g napraforgó mag
200 g szemcsés zabpehely
1,25 dl juharszirup
2 evőkanál kókuszolaj
100 g mazsola
sütőpapír
2 celofánzacskó
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot, mandulát, pekándiót durvára aprítjuk. Egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a szezámmagot, a napraforgómagot, a zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
A juharszirupot az olajjal összeöntve felmelegítjük, ráöntjük a müzlikeverékre, és alaposa összedolgozzuk.
A sütőlemezt kibéleljük a sütőpapírral, a keveréket, rásimítjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses:175 C˚, elektromos: 200 C˚, gáz: 3-as fokozat) kb. 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd ezzel együtt, további 10 percig pirítjuk. A masszát, egy fakanállal időről-időre átforgatjuk, hogy a keverék egyenletesen barnuljon. Miután kivettük a sütőből hűlni hagyjuk, ha ajándékul szánjuk, csinos celofán zacskókba töltjük. Hosszabb tárolás esetén tegyük müzlinket jól zárható üvegekbe.