Az aranygaluska úgy finom, ha a férjünk készíti

cafeblog/rizsazzunk | 2014. December 17.
Az egyik örök kedvenc, az aranygaluska úgy az igazi, ha a párunk is besegít – sőt ha el is készíti.
Ezt az aranygaluskát a férj sütötte tegnap délután. A sodót meg én főztem. A háttérben pedig igen, égnek az adventi gyertyák, mert azért annyira nem vagyok elvetemült felhajtásellenes. Oké, mégis itt van egy tipp: ha őrölt fahéjat és egy kevés őrölt szegfűszeget, vagy akár egy kis őrölt gyömbért is adtok a tésztához, a citromhéjat meg narancshéjra cserélitek, ez a cucc is a karácsonyi asztalra kerülhet desszertként. Tipp vége, én most jobbra/balra/középre el.
Aranygaluska, az örök kedvencünk

Hozzávalók:

a tésztához:
 • 30 dkg liszt
• 1 csomag instant vagy 3 dkg friss élesztő
• 10 dkg cukor
• 2,5 dl tej
• 2 tojássárgája
• 1 csipet só
• 1 citrom reszelt héja
• 5 dkg vaj

a szóráshoz:

• 20 dkg darált dió
• 10 dkg cukor
• 2 ek vaj olvasztva

a vaníliasodóhoz:

• 0,5 l tej
• 1 púpozott ek kukoricaliszt
• 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 cs vaníliás cukor
• 5 dkg nádcukor
• 1 csipet só
• 1 ek vaj

Az elkészítésért kattints a Rizsázzunk blogra!

Exit mobile version