Ünnepi gyümölcskenyér, a fehér csokis csoda

cafeblog/tetovainyenc | 2015. December 07.
Eddig mindig ezt a püspökkenyeret sütöttem Mikulásra. Idén azonban láttam egy csodás vörös áfonyás, fehér csokis változatot, muszáj volt kipróbálnom.

Mégpedig úgy, hogy az én változatomat alakítottam át. A régi receptben mindent kicseréltem vörös áfonyára, kívülről pedig bevontam fehér csokival. Ennél találóbb mikuláskenyér talán nincs is! De ha most nem, karácsony környékén érdemes nekiveselkedni! 

A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörös áfonyát picit feldarabolom. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarom. A lisztben elkeverem a vörös áfonyát, összekavarom a tojások sárgájával. A tejjel lazítom, majd óvatosan belekavarom a kemény habot is.

A receptért kattints a Tétova ínyenc caféblogra!

Ezeket is érdemes megsütni:

Exit mobile version