Illatos-édes karácsony: így készítsd a fahéjas-cukros pekándiót

nlc | 2015. December 15.
Hamisítatlan karácsonyi hangulat és illat, ami minden bevásárlóközpontnál fogad, és azonnal megkívánod. Ilyen a fahéjas cukros pekándió, mandula vagy mogyoró. Kevesen tudunk neki ellenállni, és még kevesebben készítjük el otthon, pedig nagyon egyszerű.

A fahéjas-cukros pekándió illata az egész lakást belengi csodálatos, édeskés illatával, ami már az adventi készülődés idején karácsonyi hangulatot varázsol.

Elkészítése legalább olyan könnyű, mint az elfogyasztása!

Szükségünk lesz 1 darab simítózáras zacskó vagy sütőzacskóra. Ebbe beleteszünk:

Ezután kettéválasztunk egy tojást, a fehérjét egy nagy edénybe tesszük, hozzáadunk két teáskanál vizet és fél teáskanál vaníliaaromát. Ezt habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pekándiót.

Ha ezzel megvagyunk, a pekándiót beletesszük a simítózáras vagy sütőzacskóba, és jól összerázzuk, amíg rá nem ragad az összes fahéjas cukor a magokra, és úgy néz majd ki, mintha nedves lenne.

Ezt követően egy tepsit kifújunk főzőolajjal, beleöntjük a cukros pekándiót, és nagyjából 250 fokon egy órán át sütjük úgy, hogy 20 percenként megforgatjuk.

Próbáld meg kivárni, amíg kihűl, különben könnyen megégetheti a nyelved! Nem mondhatod, hogy nem szóltunk…

 TIPP: Próbáld ki mogyoróval és mandulával is!

Olvasgass még karácsonyi édességek témában:

 Forrás: FireFlyTales

Exit mobile version