Mikulás-csizma sütiből – a legcukibb süti

Gruber Ági / Ágiiiiii kicsi világa | 2017. December 04.
Ennél aranyosabb sütit el sem tudunk képzelni. Készítsétek el ezeket a töltött kekszből készült csokis-kókuszos csizmácskákat!

Idén sem lesz hiány karácsonyi sütikből, jobbnál jobb kekszekkel és süteményekkel készülünk az ünnepekre, és bár biztos, hogy azoknak is nagy sikere lesz, a cukisági versenyt garantáltan ez a csokis-kókuszos csizmácska nyeri. 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez:

A krém elkészítése: 

  1. A tejszínes pudingot elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a lábast a tűzről, majd kézi habverővel hozzákeverjük a pudingos keveréket.Visszatesszük a tűzre és sűrűsödésig folyamatosan keverjük.
  2. Ha kész van a puding, átöntjük egy tálba, és frissen tartó fóliát nyomkodunk a tetejére. 
  3. Kb. 30 percig szobahőmérsékleten hűtjük, majd hűtőbe tesszük. Amikor kihűlt, robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a szoba-hőmérsékletű vajat.

A tészta elkészítése:

  1. Egy nagyobb lábasba tegyünk vizet, és tegyünk rá egy hőálló tálat. A vizet forraljuk fel, majd a gőz felett melegítsük meg, és keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve a lisztet.Amikor egyneművé vált a masszánk, vegyük le a gőzről és adjuk hozzá a lisztet.
  2. Először fakanállal keverjük, majd kézzel gyúrjuk össze a tésztát.A mézeskalácshoz hasonló, nyújtható, könnyen formázható masszát kapunk.
  3. Csizma alakú kiszúróval szaggassuk ki a tésztát, helyezzük a formákat sütőpapíros tepsire, szúrjuk meg villával és 180 fokon 5-6 perc alatt süssük meg őket. A megsült csizmákat helyezzük rácsra és hagyjuk hűlni őket.

Az összeállítás:

  1. A krémet töltsük sima fejes kinyomózsákba, majd kenjük meg a csizma alsó felét, majd helyezzünk rá egy másik kekszet. A megtöltött sütiket kicsit tegyük hűtőbe.
  2. Az ét- és a fehér csokoládét melegítsük meg mikróban, vagy gőz felett, majd keverjük hozzá az étolajat.
  3. A csizmákat mártsuk bele az étcsokoládéba, majd tegyük rácsra és hagyjuk hűlni őket.
  4. Amikor megdermedt a csoki, a csizmák tetejét mártsuk bele a fehér csokiba, majd szórjuk meg a fehér részt kókuszreszelékkel.

Még több kreatív karácsonyi süti az NLCafén:

Exit mobile version