Könnyű lisztmentes mandulás keksz

nlc | 2017. December 24.
Isteni, illatozó házi keksz, kábé 20 perc alatt elkészül, ráadásul liszt sem kerül bele. Tényleg létezik, mutatjuk is!

Érdemes beruházni a mandulavajba, ugyanis rengeteg egészséges finomságot készíthetünk belőle. Lehet sűrű smoothie-k alapanyaga, de készülhetnek belőle kekszek, édességek is, ami külön jó hír a gluténérzékenyeknek, hiszen így például a lisztet is elhagyhatjuk egy csomó receptből. Az alábbi mandulás keksz annyira egyszerű, hogy még egy csimpánz is meg tudná sütni, ellenben iszonyúan finom!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást és a cukrot! Adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük bele a mandulavajat, kevergessük, míg sűrű masszát kapunk belőle.

3. A masszát tegyük hűtőbe 15 percre!

4. Formázzunk kis gömböket, amiket szórjunk meg nagy szemű tengeri sóval! 18 perc alatt süssük készre őket!  

 

HeartBeetKitchen

Exit mobile version