Érdemes beruházni a mandulavajba, ugyanis rengeteg egészséges finomságot készíthetünk belőle. Lehet sűrű smoothie-k alapanyaga, de készülhetnek belőle kekszek, édességek is, ami külön jó hír a gluténérzékenyeknek, hiszen így például a lisztet is elhagyhatjuk egy csomó receptből. Az alábbi mandulás keksz annyira egyszerű, hogy még egy csimpánz is meg tudná sütni, ellenben iszonyúan finom!
Hozzávalók:
- 135 gramm barna cukor
- 1 nagy tojás
- 1/2 tk. vanília aroma
- 175 gramm mandulavaj
- 1 tk. tengeri só
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást és a cukrot! Adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük bele a mandulavajat, kevergessük, míg sűrű masszát kapunk belőle.
3. A masszát tegyük hűtőbe 15 percre!
4. Formázzunk kis gömböket, amiket szórjunk meg nagy szemű tengeri sóval! 18 perc alatt süssük készre őket!