Ettől a tiramisu sajttortától felragyog az ünnepi asztal

nlc | 2019. December 01.
A klasszikus olasz kedvencet sokan választják karácsonyi desszertként. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el sajttortaformában.

A tiramisu egy elronthatatlan, mindig működőképes desszertválasztás, talán ezért is szavaznak rá sokan karácsonykor is. Ugyanilyen a sajttorta is. Épp ezért érdemes a kettőt kombinálni, így nem csak egy új, egy isteni süteményt is kapunk. 

Tiramisu sajttorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 160 fokra a sütőt, és vajazzunk ki egy kör tortaformát. 
  2. A porrá tört kekszet keverjük össze a vajjal és a cukorral, majd oszlassuk el a forma aljában. 
  3. A krémsajtot keverjük simára a cukorral, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és a tojást. Ezután a kávét, a vaníliát és a rumot is keverjük hozzá.
  4. A krém felét kenjük a kekszes alapra, majd helyezzük el rajta a piskótákat. Erre adagoljuk rá a krém maradékát, és tegyük sütőbe másfél órára. 1 órán át hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd 4 órát pihentessük a hűtőben.
  5. Tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal, kakaóval és csokireszelékkel.

delish

Exit mobile version