Készíts el az egyik legnépszerűbb édesség házi változatát! Gyors, isteni és sütni sem kell! Csak egy baj van vele: pillanatok alatt elfogy. Most két Raffaello golyó-receptet mutatunk.
Gyors Raffaello golyó mandulaaromával
Hozzávalók / 8 adag
- 60 ml víz
- 80 g porcukor
- 160 g sovány tejpor
- 80 g kókuszreszelék
- 10 dkg puha vaj
- 5 ml mandulaaroma
- 80 g mandula (20-25 szem)
- 50 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- A porcukorból és a vízből szirupot főzünk.
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a vajat, a cukorszirupot, valamint a mandulaaromát.
- Kanállal vagy kézzel összegyúrjuk annyira, hogy utána könnyedén formázhatóak legyenek (ha túl puha lenne, rakjuk hűtőbe pár percre).
- Kis kókuszos golyókat formázunk a masszából, melyek közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, majd jól meghempergetjük őket kókuszreszelékben.
(Nosalty)
Egészséges Raffaello golyók
Sem cukrot, sem tejterméket nem tartalmaz, 15 perc alatt kész.
Hozzávalók / 4 adag:
- 120 g kókuszreszelék
- 80 g kókusztejpor
- 2 ek. erythritol (vagy más édesítő)
- 80 ml forró víz
- 3 csepp rumaroma
- 20 g kókuszzsír
- 20 g mandula (kb. 15 szem)
- 30 g kókuszreszelék (a golyók bevonásához)
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a kókusztejport.
- A vizet felforraljuk az édesítővel, majd hozzáadjuk a rumaromát. Figyeljünk arra, hogy ha cukrozott kókusztejport használunk, akkor lehet, hogy kevesebb édesítő is elég.
- A cukorszirupot a kókuszos keverékre öntjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, és összedolgozzuk. 5 percre fagyasztóba tesszük, hogy kihűljön.
- A masszából golyókat formázunk, a közepébe 1 mandulát teszünk. Végül kókuszreszelékben forgatjuk meg a Raffaello golyókat.
- Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt kb. 20 perccel érdemes kivenni, hogy egy kicsit megpuhuljon.
(Nosalty)
Ünnepi lakomák:
- 12 kímélő étel a nagy ünnepi evészet után
- Íme, a 10 legfurcsább karácsonyi étel! – fotókkal
- 3 könnyű karácsonyi menü, amit a család is szeretni fog