Raffaello golyó házilag – 2 isteni recept

Mona | 2020. December 14.
A klasszikus Raffaello golyó nemcsak karácsonyi desszertnek, hanem gasztroajándéknak is tökéletes. Ráadásul gyorsan elkészíthető.

Készíts el az egyik legnépszerűbb édesség házi változatát! Gyors, isteni és sütni sem kell! Csak egy baj van vele: pillanatok alatt elfogy. Most két Raffaello golyó-receptet mutatunk.

Gyors Raffaello golyó mandulaaromával

Forrás: Nosalty

Hozzávalók / 8 adag

Elkészítés:

  1. A porcukorból és a vízből szirupot főzünk.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a vajat, a cukorszirupot, valamint a mandulaaromát.
  3. Kanállal vagy kézzel összegyúrjuk annyira, hogy utána könnyedén formázhatóak legyenek (ha túl puha lenne, rakjuk hűtőbe pár percre).
  4. Kis kókuszos golyókat formázunk a masszából, melyek közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, majd jól meghempergetjük őket kókuszreszelékben.

(Nosalty)

Egészséges Raffaello golyók

Forrás: Nosalty

Sem cukrot, sem tejterméket nem tartalmaz, 15 perc alatt kész.

Hozzávalók / 4 adag:

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a kókusztejport.
  2. A vizet felforraljuk az édesítővel, majd hozzáadjuk a rumaromát. Figyeljünk arra, hogy ha cukrozott kókusztejport használunk, akkor lehet, hogy kevesebb édesítő is elég.
  3. A cukorszirupot a kókuszos keverékre öntjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, és összedolgozzuk. 5 percre fagyasztóba tesszük, hogy kihűljön.
  4. A masszából golyókat formázunk, a közepébe 1 mandulát teszünk. Végül kókuszreszelékben forgatjuk meg a Raffaello golyókat.
  5. Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt kb. 20 perccel érdemes kivenni, hogy egy kicsit megpuhuljon.

(Nosalty)

Ünnepi lakomák:

Exit mobile version