Igazi adventi desszert: zserbós palacsinta

Bors Hanna | 2020. December 15.
Semmiképp se hagyd ki az ünnepi szezon egyik legistenibb desszertjét!

A zserbó az egyik legnépszerűbb hazai karácsonyi desszert. A hagyományos zserbó süteményt sokan elkészítik decemberben, de miért ne lehetne palacsintát varázsolni ebből a mennyei finomságból?! A változás kis túlzással csak annyi, hogy az omlós tésztalapokat, palacsintatésztával helyettesítjük, de a baracklekvár, a dió és a csokoládé természetesen kihagyhatatlan.  

Zserbós palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta-alaptészta:

A töltelékhez:

A palacsintát a szokásos módon kisütjük, majd a tésztákat megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk az 1-1 arányban elkevert porcukros dióval (1 evőkanál darált dióhoz 1 evőkanál porcukrot keverünk), és megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval. Feltekerjük és – ízlés szerint – olvasztott étcsokival locsoljuk meg a palacsintát. Tálalhatjuk bogyós gyümölcsökkel is!

Még, még, még! Karácsonyi nasik!

Exit mobile version