Ark egyensúlyozó fajáték a Bonamitól

nlc | 2019. November 13.
Barthalos Réka, pszichológus, konduktor, az Artis Centrum megálmodója a Bonami Konferencia meghívott vendége volt, aki a kerekasztal-beszélgetés alkalmával elmondta, hogy „ne pakoljuk tele a szobát mindennel, legyen hová pakolni, ki lehessen üríteni, mert nagyon sokat számít, hogy tölt-e időt szabadban a gyerek.”

Adventi játékunkon megnyerheted a Bonami ajándékát!

Adventi játékunk nyereménye: Ark egyensúlyozó fajáték – Legler

Méretek: 18 x 2 x 16 cm (hossz x magasság x szélesség)
Súly: 320 g
Anyag: fa
Korhatár: 3 éven felüli gyerekeknek
Megjegyzések: egészségre ártalmatlan festékkel fedve, FSC tanúsítvánnyal rendelkező fából
Készlet tartalma

 

Képesség- és mozgásfejlesztő játékok gyermekeknek

TIPP: Ha nagyobb beruházáson töröd a fejed, most érdemes vásárolni a Bonami.hu oldalán! A webáruház a karácsonyi cashback akció keretén belül idén is minden egyes elköltött Ft-ot hűségpont formájában visszaad a vásárlóinak. További információk itt: Karácsonyi Bónuszok

A zsúfoltságot azzal lehet még csökkenteni, ha mindig az adott életkorának megfelelő dolgokat tesszük be a gyerekszobába, és nem akarunk két-három évre előre minden fontosat odatenni, másrészt ha leselejtezzük a már nem használt, elromlott gyerekjátékokat. Ami pedig a belső teret illeti, ott is akad lehetőség fejlesztő bútorok és játékok beszerzésére, mint például egy függőfotel, ami az egyensúlyérzék kialakulásában játszik kulcsszerepet, aminek fejlesztése elősegíti az idegrendszer érését. Fontos tehát a rugalmasság, hogy ne ragaszkodjunk görcsösen egy megálmodott gyerekszobához, inkább vegyük figyelembe a lakói szükségleteit.

Képesség- és mozgásfejlesztő játékok Barthalos Réka pszichológus, konduktor ajánlásával:

A vesztibuláris fejlesztés

Az egyensúlyérzék az egyik legfontosabb képesség, melyre a gyermeknek az óvodai, iskolai tanulási tevékenységhez, hétköznapi élethez. Fejlesztése elősegíti az idegrendszer érését. Ezért kiemelten fontosak a gyerekszobában az egyensúlyozó játékok.

Intermodalitás fejlesztése

A különböző érzékszerveken érkező ingerek összekapcsolása (hallás, látás, tapintás, szaglás). Ez a képesség például a betűk tanulásánál kap különösen nagy hangsúlyt. Ilyen játék lehet a Legler Touch Memo motorikus készségfejlesztője.

Vizuomotoros koordináció

Az írásnál, az élet minden területén fontos, hogy a látás alapján megtervezett mozgássort pontosan végre tudjuk hajtani. Tökéletes választás ehhez a nyomvonal motorikus készségfejlesztő fajáték.

Téri tájékozódás fejlesztése

A biztosan kialakult testtudat a téri tájékozódás alapja. Fontos, hogy síkban is jól tájékozódjon a gyermeked. Ez segíti elő ugyanis, hogy ne tévessze össze az egymástól csak irányukban különböző betűket: u-n, b-d-p.

Ceruzafogás

Fontos, hogy segítsük a gyerekeket a helyes ceruzafogás megtanulásában, még az iskola megkezdése előtt, ellenkező esetben a rossz fogás berögződik, s azt már nehéz korrigálni.

A látáson alapuló rész és egész észlelése

Az olvasás során kap szerepet. Fontos, hogy a gyermek rendszeresen találkozzon összerakós feladattal, nem elég, ha egy darab kirakót megtanul ügyesen kirakni.

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

Exit mobile version