Stresszmentesítjük a karácsonyt – Föld jegyűek stresszűző tippjei

nlc | 2010. December 14.
Ki ne állítaná, hogy a karácsonyi készülődés stresszel jár? S persze minden csillagjegynek van egy jó tanácsunk a stressz levezetésére, igaz, előtte azért elemezzük a stresszforrásokat is! Játékos horoszkópunkon megsértődni szigorúan tilos!

SZŰZ
A karácsonyi listaírás bajnoka minden bizonnyal a Szűz. Van listája az ajándékkívánságokról, az ajándékötletekről, a menüről, a beszerzendő díszekről, és ki tudja, még miről. Az igazán megszállott listázók archiválják is a cédulákat! A Szűz esetében a legfőbb stresszforrás, ha a valóság ütközik a listákkal, arról nem is beszélve, ha egy egy tétel egyenesen megvalósíthatatlannak bizonyul. Ha az utolsó pillanatban kell rögtönöznie, a Szűz mégis brillíroz – ha túllépett a stresszen.
Stresszűző tipp: Le a listákkal! Tényleg szükséged van ennyi papírra? Mi lenne, ha az idei karácsonyt megpróbálnád „kotta nélkül” megszervezni. Hidd el, semmi gond nem lesz, ha egy kicsit spontán leszel!

BIKA
Készülődni csak lassan, kényelmesen és átgondoltan lehet! – szól a Bika karácsonyi jelmondata! A Bika a pénz kiszámolásával kezdi, és egy mindenre kiterjedő pontos költségvetés készítésével folytatja a karácsonyi előkészületeket. Igaz, az eleinte vastagon fogó ceruzája az ünnepek közeledtével egyre halványabban ír… Végül aranyvasárnap előkapja a nagymama spórolós tippjeit, hogy ezzel is könnyítsen a helyzeten. No persze a karácsonyi asztalnak azért roskadoznia kell a finomságoktól, amelyeket lehetőleg egymaga készít el.
Stresszűző tipp: A legjobb az lenne, ha egész évben képeznél tartalékot a karácsonyi kiadásokra, de persze ehhez már késő, így nincs mese, az lesz a megoldás, ha azzal a boldog tudattal nyúlsz a spórolt pénzedhez, hogy ennél jobb helyre úgysem kerülhetne! (Hitelt felvenni azonban tilos!)

BAK
A Bak nem igazán érti, mi ez a felhajtás a karácsony előtt, és miért kell már október elején rénszarvasoknak és fenyőfáknak elözönlenie a boltokat. Ha rajta múlna, az utolsó héten lenne egy kis karácsonyi bevásárlás (csak a legszükségesebbek), és kész. Ennek megfelelően nem is tart nagy készülődést, egész egyszerűen próbál a legszükségesebbekre szorítkozni. Természetesen puritán elvei aranyvasárnapig tartanak ki, amikor is magával ragadja a hangulat és a hév is… Onnantól szilveszterig tart az az időszak, amíg próbálja bepótolni a lemaradását!
Stresszűző tipp: Kezdj el előbb készülődni, már most! Sőt, jövőre egy kicsit még előbb, és engedj a maximalizmusodból. Ha pedig egy kicsit felpörgeted a tervezési szakaszt (tényleg meg kell nézned minden szakácskönyvedben a pulykarecepteket?), akkor gyorsabban végzel majd!

Exit mobile version