Halat a népnek – 3 tuti recept

nlc | 2011. December 20.
Unod rántott halat és a halászlét? Itt az idő újítani! Van három ötletünk.
Halat a népnek – 3 tuti recept

Provence-i halleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg tisztított, apróra vágott tengeri hal
1 doboz hámozott, apróra vágott paradicsom
1 vágott vöröshagyma apróra
1 apróra vágott édeskömény
1 apróra vágott zellerszár
1 nagyobb kockákra vágott sárgarépa
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
1 db bagett
egy doboz fokhagymás majonéz  
4-5 löket olívaolaj
friss reszelt parmezán
só és bors

A recept folytatásáért kattints!

Zsírpapírban sült lazac

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg lazacfilé
15 cm póréhagyma
1 darab citrom
1 csokor friss petrezselyem
5 dkg vaj
só, 1 ív sütőpapír

A lazacot a sütőpapír közepére tesszük úgy, hogy az oldalán és a végén is össze tudjuk fogni a papírt. A lazacot megsózzuk, tetejére apróra vágott petrezselymet, karikára vágott póréhagymát és felkarikázott citromot teszünk. Vajdarabkákat szórunk rá, a papírt a tetején összesodorjuk, két végét eltekerjük, mint egy szaloncukrot, és tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Párolt zöldséget kínálunk hozzá.

Aranydurbincs vagy tengeri süllő sóban sütve

Hozzávalók 1 adaghoz:

fejenként 1, ha nagyobb, akkor fél aranydurbincs vagy tengeri süllő
1,5 kg tengeri só
kakukkfű
petrezselyem
citrom

A halak hasüregébe fűszernövényeket és citromkarikát teszünk, és enyhén megsózzuk. Egy tepsibe 2 cm vastagon sóágyat teszünk, belefektetjük a halakat, és 2 cm vastagon beborítjuk őket sóval. Forró, 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Pár percet pihentetjük, majd leveregetjük róla a megsült sót. Valószínűleg a bőrével együtt fog lejönni. Nagyon zamatos és szaftos marad a hal húsa, amihez egy könnyű salátán kívül nem is érdemes más köretet készíteni.

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg, itt fizethetsz elő a lapra.

Exit mobile version