Csinálj idén ehető díszeket!

Ízbolygó | 2013. November 14.
Nem szeretnéd, ha újabb gömbök törnének össze karácsonykor? Szereted leenni a díszeket a fáról? Idén süsd meg te a dekorációt!
Csinálj ehető díszeket!

Habcsók

Hozzávalók:

• 4 tojásfehérje
• csipet só
• 14 dkg porcukor
• 2 ek étkezési keményítő
• nyomózsák, díszítőcukor
 
A sütőt előmelegítjük 100 fokra. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már majdnem kemény, kanalanként hozzáadjuk a keményítővel elkevert porcukrot, majd fényes keményre verjük.  Habzsákba szedjük a masszát, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre karikákat nyomunk. Megszórjuk cukorgyönggyel, majd 100 fokos sütőben 2 órát szikkasztjuk. Ha légkeveréssel készítjük, akkor 80 fokon 1-1,5 óra kell.

 

Pattogatottkukorica-girland

Hozzávalók:

• 10 dkg kukorica
• 8 dkg vaj
• 20 dkg aszalvány (mazsola, áfonya stb.)
 
A kukoricát egy lábasba töltjük, a vajat hozzáadjuk és kipattogtatjuk. Cérnát fűzünk a tűbe, majd felfűzünk 20 kukoricaszemet, majd 20 mazsolát, aztán ismét kukorica, ismét mazsola.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ólomüveg linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
Csipet só
4-5 ek hideg víz
Színes keménycukorka
 
A lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval eldolgozzuk, vízzel összeállítjuk, majd fóliába tekerve a hűtőben 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd a közepére ablakot vágunk. A keménycukrot összetörjük, majd a linzer közepébe szórjuk. Ne felejtsünk el a linzer tetejét kilyukasztani, hogy ott tudjuk átfűzni a szalagot!
180 fokon 12 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version