Csináld magad: adventi naptár mézeskalácsból

nlc | 2013. November 17.
Képszerkesztőnk kislánya, Emma évek óta rajongója ennek az adventi naptárnak, amit karácsony előtt együtt készít a család.

A tésztát érdemes a készítés előtt legalább 3-4 órát pihentetni, de az sem árt, ha a hűtőben éjszakázik, ha ezt kihagyjuk nyúlós, ragadós kinyújthatatlan masszát kapunk. 

Emma és a naptár, katt a galériára!

Hozzávalók:

A cukormázhoz:

A díszítéshez:

Az alap tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 24 egyenlő kockára vágjuk. (A legideálisabb méret, ha 4×4 centis kockákra vágjuk.) A kockákat sütőpapírral fedett tepsire, egymástól 1 cm-es távolságra tesszük, és 200 fokos sütőben 5-7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, a lényeg az, hogy olyan mázat kapjunk, amivel rajzolni lehet. A cukormázat kis papírtölcsérbe vagy nejlonzacskóba töltjük, kivágjuk a végét, és először sorban megrajzoljuk a számokat. Ezután hagyjuk száradni, ami kb. 1 óra (fontos, hogy teljesen megszáradjon, nehogy díszítés közben szétkenjük). Ezután marcipánnal, cukorgyönggyel és cukorkákkal tetszés szerint megdíszítjük a kockákat.

Mézeskalácsból sosem elég! Süss hatalmas Mézit!

Kattints a nagyobb formáért!

 

 

 

 

 

Exit mobile version