Csináld magad: ajándékok a konyhából kezdőknek

nlc | 2013. November 29.
Gyors és egyszerű ajándékokat mutatunk, amelyek biztosan kiütik a szokásos zoknikat és egyéb unalmas karácsonyi meglepetéseket.

Csokoládékockák marshmallow-val

Hozzávalók:

A csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a mogyoróvajjal. A marshmallow-t nagyobb darabokra vagdossuk, a mogyorót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára vagdossuk. A csokoládéba keverjük a darabolt pillecukrot és a mogyorót. Fóliával kibélelt formába öntjük a masszát, kihűtjük. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, csomagoljuk.

 

 

 

 

Vaníliás só (halakhoz és csirkéhez)

Hozzávalók:

A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, belsejét kikapargatjuk, egy tálkában vagy mozsárban a sóval alaposan összekeverjük. Légmentesen záródó edénybe tesszük, így nem keményedik be a levegő nedvességétől.

Provence-i só (húsokhoz, halakhoz, grillzöldségekhez)

Hozzávalók:

Elkészítjük a provence-i fűszerkeveréket: minden fűszerből 1-1 arányú mennyiséget veszünk, összekeverjük. Ezt követően a sóval is elkeverjük. Ha nincs minden fűszer kéznél, készíthetünk kakukkfüves sót is. Légmentesen záródó edénybe tesszük, így nem keményedik be a levegő nedvességétől.

Currys-gyömbéres só (csirkéhez, roston sült halakhoz)

Hozzávalók:

Borsos só (rozmaringos burgonyához, húsokhoz, Bloody Mary koktélhoz)

Hozzávalók:

Forraltbor-tasakok

Hozzávalók 1 tasakhoz:

Összefogunk 3-4 réteg mull lapot, ebbe tesszük a kardamomot, a szegfűszeget, a csillagánizst és a fahéjrudat. Összefogjuk a lapok szélét, kis csomagot készítünk, szép szalaggal megkötjük. Forralt bor készítéséhez használhatjuk, egyszerűen belelógatjuk a borból, vízből, cukorból készített keverékbe.

 

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg, fizess elő rá te is!

Exit mobile version