Az idei év legkirályabb karácsonyi története

cafeblog/padakapuelott | 2015. December 16.
Sokszor, amikor uralkodókról van szó, az ember azt feltételezi, hogy ők mind burokban élnek, kvázi elérhetetlenek egy hétköznapi ember számára.

Főleg manapság, amikor mindenhonnan a terror veszélye leselkedik rájuk, és folyton testőrök, biztonsági személyzet veszi őket körül. II. Erzsébet azonban nagyon is emberi uralkodó, aki számon tartja az egyszerű ember nagyszerű gesztusait is. A következő történet róla és egy lelkes hívéről szól, képtelenség megállni könnyek nélkül.

Andrew Simes osztotta meg ezt a csodálatos élményt a közösségi oldalán: “Nagypapa, mióta csak az eszét tudja, mindig is küldött karácsonyi üdvözlőlapot a királynak és a királynőnek. Így, természetesen, 1952 óta II. Erzsébet is kapott tőle lapot minden évben. Húsz évvel később, 1972-ben, Törökországban, Izmir városában aztán útjaik keresztezték egymást.

Amikor hivatalosan is bemutatták a királynőnek, akkor a szokásos kézrázás helyett megállt, rámosolygott nagypapára, és viccelődve megjegyezte: “ó hát ön az, akitől azokat a csodálatos karácsonyi lapokat kapom!” – úgy tűnik, nagypapa levele valahogy kitűnt a többi közül, talán mert mindig Törökországban adta őket postára. Micsoda emlékezőtehetség és extra kedvesség őfelsége részéről! Még arról sem feledkezett meg, hogy üdvözlőlapot küldjön századik születésnapja alkalmából – megható történet.

A folytatásért kattints a Pad a kapu előtt caféblogra!

Exit mobile version