5 recept karácsonyi illatosítókra

nlc | 2017. November 25.
A karácsonyi illatot már jóval a fenyőfa beköltözése és a mézeskalács sütése előtt is behozhatjuk a lakásba. 5 receptet adunk, hogy egész decemberben karácsonyi hangulatban illatozhasson az otthonod.

Vannak illatok, amikről rögtön az ünnep jut eszünkbe, és amiktől hirtelen dobozokat szeretnénk bontogatni nagy mosollyal az arcunkon. Ha dobozokat nem is hoznak el ezek a receptek, de a mosolygós karácsonyi hangulatot beköltöztetik a mindennapjainkba. Ha pedig ünnepi illatok terjengenek, akkor sokkal könnyebb elviselni a karácsonyig hátralévő napokat.

Olyan szokásos fűszereket használunk, mint a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, a babérlevél, a gyömbér, amik jó eséllyel lapulnak most is a szekrényben arra várva, hogy felforraljuk őket egy liternyi vízben, és körbelengjék az otthonunkat. Később, ha már múlóban az illat, akkor csak újra alágyújtunk, így háromszor, négyszer is illatosíthatunk ugyanazzal a keverékkel. Sőt, hűtőben is eltarthatók egy hétig, készíthetjük úgy is, hogy befőttesüvegben, vízben eltesszük a különböző illatokat tartalékba.

1. Fahéjas

A fahéj nekem mindig a fahéjas-almás sütiket juttatja eszembe, úgyhogy az egyik kedvenc illatom lesz ez.

Hozzávalók:

2. Vaníliás

Ne sajnáljuk a vaníliarudakat, tegyünk bele bátran, hogy édeskés illatával telítődjön a környezetünk.

Hozzávalók:

3. Szegfűszeges

A szegfűszeg illata, akárcsak az íze, rendkívül erőteljes, ezért azonnali eredményt érhetünk el a felforralásával.

Hozzávalók:

4. Gyömbéres

A gyömbér egyértelműen a mézeskalácsot idézi meg nekünk, csak nehogy nassolás legyen a vége.

Hozzávalók:

5. Fenyőfás

Bizony, fenyőt is főzhetünk az illatok érdekében, nemcsak nézni vannak a tűleveles ágak, hanem szagolni is.

Hozzávalók:

 
Kapcsolódó cikkekTörlésSzerkesztés
Exit mobile version