A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Aki nem akarja kivenni a részét a karácsonyi vásárlási dömpingből, annak jöjjön egy tuti tipp a konyhából. Így készül a házi mogyorókrém.
Hozzávalók 2 db kb. 0,5 literes üveghez
60 g őrölt mogyoró
150 g enyhén keserű tortabevonó
150 g vaj
3 ek. méz
½ tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
A mogyorót egy edényben, zsiradék hozzáadása nélkül, megpirítjuk. Kivesszük az edényből, és hűlni hagyjuk.
A tortabevonót felaprítjuk, majd a vajjal együtt, vízfürdő felett felolvasztjuk. A masszát áttesszük egy keverőtálba, és ha kissé kihűlt, kézi mixer segítségével, kb. 3 percig habosítjuk. Hozzáadjuk a mézet, a mogyorót és a fahéjat, alaposan összekeverjük, végül a masszát üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.