Így a legegyszerűbb kinyújtani a mézeskalácstésztát

nlc | 2017. December 14.
Lehet, hogy eddig végig rosszul nyújtottad a mézeskalácstésztát?

 Sokan készítik el előre a mézeskalácstésztát, aztán karácsonyig a hűtőben pihentetik, hogy az ünnepen frissen élvezhessék a finom mézeskalács illatot. A legtöbb recept azt javasolja, tedd folpackba tekerve egy darabban a tésztát a hűtőbe, és aztán nyújtsd ki. Pedig a tészta kinyújtásának nem ez a legegyszerűbb módja!

 Jobban jársz, ha két sütőpapír közé téve kinyújtod a mézeskalácstésztát, már azelőtt, hogy a hűtőbe tennéd pihenni. Lehet, hogy így több helyet foglal, viszont egyenletesebben és könnyebben ki tudod nyújtani, mikor pedig megsütnéd, még a sütőpapírról sem kell leszedned – a szaggatást is elvégezheted azonmód! Így az egész tészta vékonyabb lesz, tehát a mézeskalácsformák is szebben kijönnek majd. 

Még több szuper mézeskalács sütési tipp az NLCafén:

Popsugar

Exit mobile version