Ötletes karácsonyi csomagolások, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon

nlc | 2020. November 30.
Még a legkisebb apróság is jobban mutat a fa alatt, ha kreatív a csomagolása. Különleges, ötletes, mégis egyszerű csomagolási tippek, amiket te is könnyedén elkészíthetsz otthon!

Jóformán mindegy, hogy mit ajándékozol karácsonyra, ha szeretettel adod, és szépen becsomagolod. Mutatjuk a legszuperebb csomagolási trükköket!

Tedd személyessé a csomagolást!

Ez a megoldás ötletes, cseppet sem hétköznapi, mégis nagyon egyszerű elkészíteni. Első lépésként csomagold be az ajándékot egy szép csomagolópapírba, kösd át egy széles szalaggal, vagy tedd bele egy karácsonyi hangulatú dísztasakba.

Ezután fogj egy kartonlapot, rajzold meg az ajándékozott keresztnevének első betűjének sablonját, és vágd ki ollóval. Végül vond be a sablont színes, a csomagoláshoz illő papírral, és tűzd a csomagolásra!

Légy kreatív!

Csomagold be az ajándékodat fehér és zöld csomagolópapírral, majd alkosd meg a saját kis téli világodat. Ehhez mindössze 1-2 apró fenyőfára, valamint miniatűr ajándékdobozokra vagy pici gömbökre van szükséged, amiket ráragaszthatsz a csomagolásra. Persze, arra majd vigyázz, hogy ne egymás hegyén-hátán legyenek az ajándékok a fa alatt, nehogy letörjenek a kidomborodó csomagdíszek.

Adj csillogást az ajándékodnak!

Ha azt szeretnéd, hogy az ajándékod mindenképpen kitűnjön a többi közül, akkor ezt a csomagolást neked találtuk ki! Az első lépés itt is az, hogy válassz egy szép karácsonyi csomagolópapírt, vagy tasakot, de lehetőleg matt felületűt.

Ezután jöhet a glamouros csillogás: apró, öntapadós kristályokból ragaszd fel a csomagolásra az ajándékozottad nevét, vagy alkoss karácsonyfa, szív vagy bármilyen neked tetsző formát a csillog kristályokból. De dönthetsz úgyis, hogy egy-egy flitteres, kedves formát erősítesz a csomagolásra.

Legyen egyedi a csomagolásod!

Akár a párodat, a legjobb barátodat, de a szüleidet is meglepheted ezzel a csomagolással. Válassz egy egyszínű csomagolópapírt – a méregzöld, a bordó, az arany és a szépen fénylő ezüst is tökéletes –, majd nyomtasd ki a legkedvesebb közös emléketeket ebből az évből, és ragaszd a csomagolás egyik sarkába. Végül kösd át szép, színes szalaggal – a hatás garantáltan nem marad el!

Adj valami maradandót!

Ha szeretnéd igazán személyre szólóan becsomagolni az ajándékot, ne csak az ajándéktasakra és a csomagolópapírra figyelj! Az ajándék mellé mellékelj egy szép képeslapot, kísérőkártyát is, amire írj rá pár sort. Apróságnak tűnhet, de ha belegondolsz, te is örülnél néhány kedves szónak egy hangulatos képeslapon, amit eltehetsz emlékbe is.

Exit mobile version