A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Aki nem szeret üres kézzel vendégségbe menni, annak jöjjön most egy szuper recept, amit mindenki imádni fog – pláne azért, mert nem hizlal.
Hozzávalók 4-6 személy részére:
500 g cukkini
500 g cékla
1 l olaj a sütéshez
2 tk. édes-nemes paprika
2-3 tk. szárított bazsalikom
1 ek. durva tengeri só
1 ek. szárított oregánó, só
Elkészítés:
A cukkinit és a céklát megmossuk, megtisztítjuk, és külön-külön vékony szeletekre gyaluljuk. A zöldségszeleteket egymástól továbbra is elkülönítve besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezután a folyadékot a zöldségszeletekről papír konyhai törlőkendővel alaposan felszárítjuk.
Az olajat kb. 170 fokra felhevítjük, a zöldségeket a forró olajban, adagonként 2-3 percig frittírozzuk. A kész szeleteket ugyancsak törlőpapírra szedjük, a felesleges olajat lecsepegtetjük. A cukkinichipseket egy tálba tesszük, 2 evőkanál tengeri sóval, a piros paprikával és a bazsalikommal megszórjuk, összekeverjük.
A céklachipsre tengeri sót és oregánót szórunk, és alaposan összekeverjük. Ha ajándéknak szánjuk, csinos tasakokba csomagoljuk.