Kösz a halakat! – 8 halas recept az ünnepi asztalra

K.G. | 2014. December 21.
Ha karácsony, akkor halat eszünk. Sokak számára ez az egy alkalom van az évben, amikor halra vetik a szemüket, ezért érdemes minél finomabbra kreálni az ünnepi halvacsorát.

A cafeblog bloggerei most is segítségünkre lesznek abban, hogy a legjobb halas fogásokat varázsolhassuk az asztalra. Így mindenki, aki esetleg nem bajai, és nem tartozik a mindennapi életéhez a hal elkészítése, talál magának való halreceptet.

Nem szokásos karácsonyi halvacsorára valókat hoztunk direkt, hiszen a rántott pontyot már mind jól ismerjük a családi karácsonyozásokról. Legyen ez az ünnep most hal szempontjából különlegesebb, ínyencebb, ha tehetjük.

Persze azért egy hagyományos halászlét mindenképp rittyentsünk össze, mert anélkül talán nem is karácsony a karácsony. A Zsuzsi finomságai bloggere nemrég vágott bele a halászlékészítésbe, de úgy tűnik hamar rájött a titkára, tanuljunk tőle.  Pontyból készül Tarka bárka sörtésztában sült hala is, akárcsak Zsuzsi halászleve, ráadásul nála még egy ráadás receptet is kapunk a füstölt pisztrángos zabkorongok név alatt.  

A tetovált lány konyhájának bloggere a pontyot egészen egyedi módon, paradicsomos-sajtos káposztával töltve készíti, fehérbab- és vöröslencse-körítéssel. Ő mindig a hagyományos ételeket gondolja újra, így születhetett a haltál is, amin egyszerre pisztráng, ponty és afrikai harcsafilé is található, mindez sülve, sajtszósszal tálalva. Még a paprikás lisztben sült süllőt is bírja úgy elkészíteni, hogy a rozénak és a körözöttel töltött gombának köszönhetően ínyencséggé válik.

Amikor Tarka bárka a süllőfiléhez nyúlt, valami olyan különlegességet készített belőle, aminek még a nevét kiolvasni is tisztára éhessé teszi az embert: tejben párolt süllőfilé ropogós fricobárkában zöld almás zöldborsómártással és parmezános galuskával. Ünnepi hangulat garantált első olvasatra.

Mivel pedig ez egy tematikus, halas recepteket felvonultató gasztroblog, így bőven találunk fenn sosem hallott-látott halételeket, amik közül két pisztrángos fogás ragadta meg még a figyelmemet. A kellevéllel göngyölt narancsos pisztráng abszolút karácsonyinak hangzik, már csak a narancs miatt is.

A borjúsült füstölt pisztrángos fejtett bab krémmel pedig a borjú miatt máris a kedvenc halas ételünkké vált. Valószínűleg mi ezt választjuk a halászlé mellé, mint halas karácsonyi menüt, annyira megkívántuk. 

Exit mobile version