Étvágygerjesztő ünnepi saláta 20 perc alatt

cafeblog/gasztrolabor | 2015. December 09.
Sokszor mondják, hogy a saláta a nyárhoz tartozik. Nos én ebben annyira nem hiszek, mivel minden évszakban megvannak azok a különlegességek, amelyeket felhasználva egy nagyon ütős és finom elegyet alkotó salátát tudunk készíteni.

Sokat törtem a fejem, hogy milyen legyen ez a bizonyos őszi saláta. Íme a részletek: sütőtökös, céklás-körtés saláta, csirkemellel és dióval. Íme a salátarecept: a hozzávalókat felaprítjuk. A sütőtököt és a céklát együtt egy tepsibe berakjátok, és 15 percig – nem tovább – sütitek. Így nagyon kellemesen megmarad a ropogós állaguk, viszont lesz egy enyhén édeskés ízük is.

Ezután a csirkét egy kis kakukkfűvel és majoránnával megsütitek. Ha készen vagytok, egy nagy tálat elővesztek, és a jégsalátát kézzel belepakoljátok, apró darabokra szaggatva. Ezután belevágjátok a körtéket is. Ha megvagytok, egy kevés olívaolajat locsoltok rá egy kevés balzsamecettel.

A folytatásért kattints a Gasztrolabor caféblogra!

Íme még néhány izgalmas salátarecept:

Exit mobile version