Gasztro

Gyors vacsora: toszkán kenyérsaláta

Ropogós kenyérkockák, friss paradicsom, olaszos ízek – mai gyors vacsoránk egy igazi klasszikus, a toszkán kenyérsaláta.

Toszkán kenyérsaláta

Hozzávalók:

  • só, bors
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej sonkahagyma vagy lila hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 6 db érett paradicsom
  • 2 ek. balzsamecet
  • 25 dkg szikkadt kenyér
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyeret felkockázzuk, és 220°C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt megpirítjuk.

A paradicsomot körülbelül a kenyérkockákkal azonos nagyságúra felaprítjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. Az öntethez az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A megpirított kenyérhez adjuk a paradicsomot, a hagymát és az öntetett, valamint a durvább darabokra tépkedett bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk, hogy a kenyér magába szívhassa az öntetet.

Ha tetszett ez a recept, érdemes körülnézned az Ízbőltíz blogon.

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top