Így készül az öregedés elleni fekete leves

nlc | 2015. December 15.
Aki szereti a meglepő és szokatlan recepteket, ne hagyja ki a fekete levest, avagy a fekete szezámmagból készített bizarr, de nagyon egészséges kínai ételt.

Gyógyító hatása miatt a kínaiak már ősidők óta fogyasztják a fekete szezámmagot, kutatások igazolják, hogy fontos szerepet játszik az öregedéssel együtt járó betegségek kialakulásának megelőzésében. A szezámmag nagyszerű ásványianyag- (kalcium, magnézium vas és foszfor), valamint B1-vitamin- (tiamin) és rostforrás. Ennek örömére jöjjön a kínaiak egyik kedvenc levese, a zhi ma hu, ami az ünnepi asztalon is jól mutat.

Hozzávalók

Elkészítés

A rizst áztassuk be egy órára. Ha nem kapunk feketeszezámmag-lisztet, vásároljunk egész magot, mossuk, majd szárítsuk meg, majd egy woksütőben pirítsuk 5-10 percen keresztül. Ne pirítsuk túl, mert keserű lesz a levesünk! A szezámmagot és a rizst tegyük a konyhai aprítóba, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy kellemes sűrűségű masszát kapjunk.

A szezámmagos, rizses masszát préseljük át szűrőn egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot és annyi vizet, hogy egy kellemes állagú levest kapjunk. Alacsony lángon főzzük, amíg besűrűsödik.

Tipp: aki szereti a mandulatejet, víz helyett használjon azt.

 via foodfromeast

Szezámmagos receptek az NLCafén!

Exit mobile version