Amivel viszont nem számoltam, hogy némely hal csak tetszhalott volt, és életemben először gyilkossá váltam… Aztán vagy két és fél órán keresztül pucoltam, tisztítottam, és telepakoltam a mélyhűtő egyik rekeszét. De mivel a kinti mélyhűtőm a hideg beköszöntével minden évben bemondja az unalmast, gyorsan átcsoportosítást kellett végeznem, és a halak egy részét megsütöttem. Az egyik fogás a most következő lett, szerintem pont aktuális. Az “egyszerű” ponty karácsonyi köntösben:
A halakat a gerinc két oldalán bevágjuk, a húst lefejtjük a nagyobb szálkákról, ha lehet egy darabban, 4 szeletet kapva. Ez nem lesz a klasszikus értelemben vett filé, hiszen így is tele lesz szálkával, óvatosan kell enni. Mindkét oldalukat besózzuk, 10 perc után folyó víz alatt lemossuk, megszárítjuk. A kelbimbókat a torzsánál félbevágjuk, 5 percig előfőzzük sós, lobogó vízben. A szalonnát felkockázzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szalonnakockákat, kiolvasztjuk a zsírját.
A receptért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!