Ünnepi menü

Kösz a halakat! – 8 halas recept az ünnepi asztalra

Ha karácsony, akkor halat eszünk. Sokak számára ez az egy alkalom van az évben, amikor halra vetik a szemüket, ezért érdemes minél finomabbra kreálni az ünnepi halvacsorát.

A cafeblog bloggerei most is segítségünkre lesznek abban, hogy a legjobb halas fogásokat varázsolhassuk az asztalra. Így mindenki, aki esetleg nem bajai, és nem tartozik a mindennapi életéhez a hal elkészítése, talál magának való halreceptet.

Nem szokásos karácsonyi halvacsorára valókat hoztunk direkt, hiszen a rántott pontyot már mind jól ismerjük a családi karácsonyozásokról. Legyen ez az ünnep most hal szempontjából különlegesebb, ínyencebb, ha tehetjük.

Persze azért egy hagyományos halászlét mindenképp rittyentsünk össze, mert anélkül talán nem is karácsony a karácsony. A Zsuzsi finomságai bloggere nemrég vágott bele a halászlékészítésbe, de úgy tűnik hamar rájött a titkára, tanuljunk tőle.  Pontyból készül Tarka bárka sörtésztában sült hala is, akárcsak Zsuzsi halászleve, ráadásul nála még egy ráadás receptet is kapunk a füstölt pisztrángos zabkorongok név alatt.  

Kösz a halakat! - 8 halas recept az ünnepi asztalra

A tetovált lány konyhájának bloggere a pontyot egészen egyedi módon, paradicsomos-sajtos káposztával töltve készíti, fehérbab- és vöröslencse-körítéssel. Ő mindig a hagyományos ételeket gondolja újra, így születhetett a haltál is, amin egyszerre pisztráng, ponty és afrikai harcsafilé is található, mindez sülve, sajtszósszal tálalva. Még a paprikás lisztben sült süllőt is bírja úgy elkészíteni, hogy a rozénak és a körözöttel töltött gombának köszönhetően ínyencséggé válik.

Kösz a halakat! - 8 halas recept az ünnepi asztalra
Kösz a halakat! - 8 halas recept az ünnepi asztalra

Amikor Tarka bárka a süllőfiléhez nyúlt, valami olyan különlegességet készített belőle, aminek még a nevét kiolvasni is tisztára éhessé teszi az embert: tejben párolt süllőfilé ropogós fricobárkában zöld almás zöldborsómártással és parmezános galuskával. Ünnepi hangulat garantált első olvasatra.

Kösz a halakat! - 8 halas recept az ünnepi asztalra

Mivel pedig ez egy tematikus, halas recepteket felvonultató gasztroblog, így bőven találunk fenn sosem hallott-látott halételeket, amik közül két pisztrángos fogás ragadta meg még a figyelmemet. A kellevéllel göngyölt narancsos pisztráng abszolút karácsonyinak hangzik, már csak a narancs miatt is.

Kösz a halakat! - 8 halas recept az ünnepi asztalra

A borjúsült füstölt pisztrángos fejtett bab krémmel pedig a borjú miatt máris a kedvenc halas ételünkké vált. Valószínűleg mi ezt választjuk a halászlé mellé, mint halas karácsonyi menüt, annyira megkívántuk. 

Kösz a halakat! - 8 halas recept az ünnepi asztalra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top