Jöjjenek a részletek! Íme az ünnepi menü, az
Aszalt szilvával töltött csirkemell, kék sajtos diómártással
Hozzávalók:
kb. 60 dkg csirkemell filé
1-2 ek. vaj
egy zacskó aszalt szilva
fűszerek (só, színes bors)
1 szál újhagyma
A csirkemelleket vágjátok először csak félbe, majd pedig leheletvékony szeletekre. Ezekbe a vékony szeletekbe könnyedén bele tudjátok forgatni az aszalt gyümölcsöket, ahogyan a képen is látjátok. Ha ezzel megvagytok, akkor mehet a vajjal kikent tepsibe, némi apróra vágott újhagyma társaságában. Nagyjából 20-30 percig süssétek fólia alatt 180 fokon, majd a fóliát levéve még egyszer ennyi ideig tudjátok teljesen készre sütni. Figyeljetek arra, hogy mennyi zsiradékot enged a hús, valamint arra, hogy a teteje nehogy megégjen. Ameddig sül a húsotok, addig neki is kezdhettek a kék sajtos diómártásnak!
A folytatásért kattints a Gasztrolabor caféblogra!