Mi az, ami nem maradhat el az idei ünnepi asztalról?

Törley | 2016. November 29.
Nyakunkon az ünnepi szezon. Karácsony, újév, rokonlátogatások. Márpedig egy meghitt családi összejövetel elképzelhetetlen a szépen megterített asztal nélkül.

Az asztal nélkül, ami mellett jó összebújni, osztozkodni, ahol érezzük a család melegét. Mert mára az asztal lett a családi tűzhely igazi fészke. Ott érezzük igazán kényelemben, biztonságban magunkat. Ezért nem mindegy, mennyire tetszetős, mennyire hívogató.

A Törley új Excellence pezsgője egy igazán látványos dekorációs eleme lehet az ünnepi asztalnak. Nincs olyan terítési stílus, amihez ne illene a páratlanul egyszerű, mégis fenséges porcelán-fehér palack.

De nem csak külsőleg szépek, elegánsak ezek a pezsgők, hanem finomak is. Mind az édes, mind a száraz változat különleges tételnek számít, hiszen az általános gyakorlattól eltérően ezek kizárólag egy-egy szőlőfajtából készültek. A száraz pezsgőalapját a klasszikus chardonnay szőlőfajta, míg az édes alapját a sárga muskotály fajta adja.

Az Excellence Chardonnay extra sec friss, üde savai finom illat-és zamatanyagai garantáltan jó fogadtatásra találnak a száraz pezsgők rajongóinak körében. Könnyű ricottás, rukkolás, prosciutto- vagy serrano sonkás ételekhez kiváló párosítás.

Az Excellence Sárga muskotály doux különlegessége pedig az, hogy az alapbort friss sárga muskotály szőlő mustjával édesítették. Ennek köszönhetően illata a szokásosnál is intenzívebb, parfümösebb. Belekortyolva is ugyanez a szétáradó édes ízvilág fogadja e műfaj szerelmeseit. A karácsonyi desszertekhez, akár egy egyszerű ünnepi kuglóf mellé kortyolva is kellemes kísérő lesz.

 

Exit mobile version