3 könnyű karácsonyi menü, amit a család is szeretni fog

nlc | 2017. November 29.
Aki karácsonykor is szeretne vigyázni a vonalaira és még inkább az egészségére, annak három olyan háromfogásos menüt hoztunk, ami után garantáltan megnyalja mind a tíz ujját, és még a nadrággombja sem fog lepattanni vacsora után.

Eszünk ágában sincs senkit arra biztatni, hogy pont karácsonykor fogyókúrázzon, hiszen ez az ünnep a finom ételekről is szól amellett, hogy szeretjük egymást, és ajándékokat halmozunk a fa alá. Úgyhogy egyen csak mindenki jókat. Épp az a jó ezekben a menükben, hogy már csak a recepteket olvasva is összefut a szánkban a nyál, nem nélkülözik a karácsonykor jellemző ízeket és jól is lakhatunk velük, csak közben nem hizlalnak annyira, mint a hagyományos karácsonyi ételek.

Tormás-mézes csirkés menü

Olasz halleves

Hozzávalók:

A vöröshagymát, a zellert, a répát, a fokhagymát a lehető legapróbbra szeleteljük. Az olívaolajat forró lábasba öntjük, és megpároljuk rajta a zöldségeket. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet a paradicsomkonzerv.

A recept folytatásáért kattints ide.

Egészben sült tormás-mézes csirke, vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

Töltelék: Felezzük meg a szilvák 3/4 részét, magozzuk ki és rakjuk tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál mézet, szórjuk meg pár csipet sóval és egy csipet rózsaborssal. Pác: Rakjuk tálba a maradék mézet, a tormát, a rózsaborsot és a sót. Keverjük alaposan össze és majd kenjük meg a felével alaposan a csirkét.

A recept folytatásáért kattints ide.

Reform csokitorta

Hozzávalók

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Keverd el egymással a kakaóport, a kókuszlisztet, a tápiókalisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban közepes sebességen mixeld össze a tojást, az almalevet, a mézet és a vanília aromát, végül a kókuszolajat is add hozzá. A turmixgép segítségével apránként add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez.

A recept folytatásáért kattints ide.

Töltött sült halas menü

Vöröslencse-leves

Hozzávalók 6 főre:

Egy nagy lábasban feltesszük a zöldségalaplevet, a vörös lencsét, a hagymát, a krumplit és a fokhagymát. Lefedve főzzük, amíg felforr. Lejjebb vesszük a hőfokot és tovább főzzük, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak (15-20 perc). Ha ez megtörtént, levesszük a tűzről a lábast, és félretesszük.

A recept folytatásáért kattints ide.

Fűszerekkel töltött sült barramundi

Hozzávalók:

A körethez:

A barramundi vagy másik nevén ausztrál sügér, e távoli kontinens legnépszerűbb hala. Nagyon finom, süllőre emlékeztető, omlós, fehér húsa van. Az utóbbi években Magyarországon is tenyésztik, így az itt kapható barramundi hazai termék. A citromos-vajas brokkoli nagyon jól illik hozzá köretnek. A halakat lepikkelyezzük, amikor már mindkét oldalukon szép sima, pikkelymentes a bőrük, akkor kívül-belül bedörzsöljük őket sóval és borssal, és a hasüregükbe teszünk friss petrezselymet, 2-2 gerezd fokhagymát, 1-1 teáskanál édesköménymagot, és 1-1 karika citromot.

A recept folytatásáért kattints ide.

Paleo somlói

Hozzávalók

A tésztához:

A vaníliás krémhez:

Alapöntet:

A narancs levét kifacsarjuk, összekeverjük a rummal, és a mazsolákat beáztatjuk. Nagyon finom illata van, teljesen karácsonyi hangulat lesz tőle. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az eritrit egy részével és a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék eritrittel kikeverjük, beledolgozzuk a mandulalisztet, majd a kemény habot óvatosan beleforgatjuk.

A recept folytatásáért kattints ide.

Pikáns töltött káposztás menü

Zellerkrémleves zellercsipsszel

Hozzávalók 4 adaghoz:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A zellergumókat és a burgonyát is megtisztítjuk, megmossuk. A zellergumóból 8 vékony szeletet vágunk, olajjal vékonyan megkenjük és 180 fokon megsütjük a chipseket. A maradék zellergumót és a burgonyát felkockázzuk.

A recept folytatásáért kattints ide.

Pikáns töltött káposzta

Hozzávalók:

Töltelék:

Az oldalast – nem füstöltet – fűszerezzük: só, bors, kakukkfű, majoránna, kömény és háromnegyedig elősütjük. A szalonnát is kakastarélyszerűen bevagdostam és háromnegyedig elősütjük egy serpenyőbe. Ha kész tegyük félre, mindkettőt. Majd ezt fogjuk a rétegezés közé tenni. A füstölt oldalast vagy csülköt tegyük fel főni, ha puha hagyjuk a főző vízébe kihűlni.

A recept folytatásáért kattints ide.

Kókuszos körtekrém málnával

Hozzávalók 4 személyre:

A túrót a mascarponéval összedolgozzuk, a kókuszreszeléket és a körteturmixot belekeverjük, a citrommal ízesítjük. A málnát a xilittel összeforraljuk és lobogva főzzük 10 percig. Néha megkeverjük, hogy ne tapadjon le.

A recept folytatásáért kattints ide.

Exit mobile version