Nincs karácsony édességek nélkül. Kivételesen nem egy hagyományos süteményt, hanem egy csokis-mentás sütinyalóka receptet mutatunk.
Hozzávalók
- Ritz keksz
- fehér csokoládédarabok
- mentakivonat
- aprított kókusz
- kókuszolaj
- narancssárga és fekete színű ételfestékgél
- nyalókapálcika
Mikróban melegítsd a csokidarabkákat fél percig. Keverd meg, majd további fél percig mikrózd még, vagy addig, míg meg nem olvad teljesen. Vegyél két kekszet és tegyél közéjük az olvasztott csokiból és a kókuszforgácsból, illetve illeszd bele a nyalóka pálcáját is, majd tapaszd össze őket, mint egy szendvicset. Ismételd meg ezt a többi keksszel is, aztán fagyaszd le őket, amíg a csoki meg nem szilárdul.
Egy tálban olvassz fel még csokoládét és add hozzá a mentakivonatot és egy kis kókuszolajat. Ha kész, mártsd bele a megkeményedett csokinyalókákat, és teljesen vond be őket a krémmel. A narancssárga és fekete színű ételfestékgéllel rajzolj nekik arcot, hagyd őket megdermedni, és már ehetitek is!